Deelnemersinformatie

Voor de start:

* De startnummers en -bordjes en transponder (incl. tyraps) kan je tussen 17:30 uur en 18:00 uur ophalen bij de organisatiewagen (tegenover de jurywagen). Belangrijk: Zorg ervoor dat je € 20,- contant bij je hebt. Dit bedrag is borg. Pinnen is niet mogelijk.
* Zorg dat jullie beiden aanwezig zijn bij het aanmelden. Na de aanmelding worden jullie op de foto genomen bij de sponsorwall. Zorg er dus voor dat je haar en make up goed zit!
* Het beddenracebed dient tussen 17:30 uur en 18:15 uur worden opgesteld in de Charlotte de Bourbonstraat. De bedden worden door de jury gecontroleerd. Het bed moet voorzien zijn van minimaal één startnummerbord en een transponder.
* Om 18:50 uur dienen de deelnemers klaar te staan bij het bed en 'De Kooi'. De afstand die lopen wordt van ‘De Kooi' naar het bed is ongeveer 500 meter.
* Ludieke bedden stellen zich op achter 'De Kooi'. Zij mogen direct beginnen met de race.
 
Tijdens de beddenrace:
Belangrijk: Deelnemers dienen achter de bedden langs te lopen. Er staat in de bocht van de Charlotte de Bourbonstraat een vrijwilliger midden op het parcours die de juiste richting nogmaals aangeeft. Het bed mag pas vertrekken wanneer de loper uit ‘De Kooi’ op het bed ligt.
Belangrijk: Let op met het insturen van het bed. Je hebt 2,5 uur voor een goed klassement (!). Vanuit de organisatie zijn er geen reservewielen beschikbaar. Wij raden om deze zelf mee te nemen. Doe voorzichtig en geef elkaar de ruimte.
Belangrijk: Houd rechts aan en geef de snellere bedden voldoende ruimte om te laten passeren.
* Er wordt links ingehaald. Op sommige plekken is het parcours smal. Voorkom risico's. Blijf liever nog even achter je voorganger zodra er een sneller bed aan komt. De meeste beddenracebedden hebben geen rem (!). Het is de bedoeling dat iedereen veilig de finish haalt.
* Voor ludieke en langzamere bedden is het belangrijk dat de bochten ruim worden genomen. Houd zoveel mogelijk rechts. Let op dat als je inhaalt, je voldoende snelheid hebt.
* Deelnemers die meedoen in de categorie 'Jeugd' lopen 1 uur. Wanneer zij er voor kiezen om verder te lopen, mag dat en zullen zij ook in de overige klassementen worden opgenomen. Graag even vooraf aan de organisatie doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Belangrijk: Na 1 uur verlaten de Jeugd deelnemers het parcours. De jeugd verlaat in tegenstelling tot vorig jaar het parcours via de Amalia van Solmstraat. Zij dienen rechts aan te houden en de instructies van de organisatie op te volgen.
Loop jij voor een goed doel of heb je leuke weetjes? Laat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dit weten! Dan kan onze speaker hier aandacht aan besteden. Alle deelnemers én goede doelen worden op een groot doek geprint. Deze staat bij de premiewagen.
* Veiligheid staat voorop! Respecteer elkaar.
 
Na de beddenrace:
* Na de finish wordt de transponder door de organisatie van je bed verwijderd en deze wordt overhandigd. De transponder lever je in waar je hebt aangemeld. Dit kan tot 22:15 uur. Je ontvangt je borg (€ 20,-), een verrassing (tip: kom alle twee hier voor langs), goodiebag en mogelijke premies.
* De huldiging vindt direct na de beddenrace om +/- 21:45 uur plaats op het podium op De Speelweide. Eerst krijgen alle deelnemers de mogelijkheid om op het podium tijdens de 'Walk of Fame' applaus van het publiek te halen. De deelnemers die op het podium staan, worden als laatst gehuldigd.
Belangrijk: Volg de instructies van de vrijwilligers op. Hoe eerder de Walk of Fame en huldiging is afgelopen. Des te eerder wij met z'n allen een mooi feestje kunnen maken.
* Heb je een beddenracebed van de organisatie geleend? Maak een afspraak met ons zodat deze na de beddenrace kan worden ingeleverd.

Na de huldiging is er live muziek op het middenterrein. Blijf vooral na de beddenrace nog even nagenieten van jullie unieke prestatie.

Wij wensen alle deelnemers heel veel succes met de voorbereiding!

 

Copyright © 2015-2023 Stichting SportEvents Langedijk, alle rechten voorbehouden.